Radboud Universiteit

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

Het openen van een gebouw? De organisatie van de Master Open Dag? Of het aanvragen van schildersezels? Patrick Leijzer, eventmanager bij de Nijmeegse Radboud Universiteit waagt altijd een belletje naar Primetime. “En dan weet je zeker dat ze er de volgende dag staan. Ze zijn zo betrouwbaar, ik beveel Primetime bij iedereen aan.”

De samenwerking tussen Primetime en de Radboud Universiteit begon toen Primetime en Thomas Vormgeving (interieur en vormgeving) fuseerden. Primetime nam veel klanten over, waaronder de Universiteit. Patrick is erg tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en het brede aanbod (van techniek tot stretchtenten). “Maar het belangrijkste voor ons is duurzaamheid”, voegt hij daaraan toe. “Tijdens de open dag was de verlichting aangesloten op aggregaten. Primetime verving het direct door led lampen en accu’s. De materialen zijn voor langere tijd inzetbaar. Daarnaast zitten ze bij ons om de hoek, dat is minder belastend voor het milieu.”

Expertise

“Om heel eerlijk te zijn, heeft Primetime meer ervaring met evenementen dan ik.” Primetime zet jaarlijks honderden producties op. “Ze nemen regelmatig een kijkje bij de buren, daar waar ik mij vooral focus op de Universiteit.” Naast het leveren van podia, licht en geluid denken ze actief mee over het concept en de activiteiten. “Primetime heeft verrassende en originele ideeën.”

Bovendien adviseren ze de Universiteit in wat wel en niet mogelijk is. “Zo legde ik onlangs een plan voor de opening van een gebouw aan Primetime voor. Als snel kwamen we erachter dat het plan niet uitvoerbaar was vanwege de veiligheid.” Primetime kwam langs om te bekijken wat er wél mogelijk was. “Primetime denkt in mogelijkheden en ziet geen beren op de weg.”

Elkaar opnieuw vinden

Na een maandenlange radiostilte door de coronacrisis, organiseerden Primetime en de Radboud Universiteit recent weer de eerste open dag. “Dat was wel even zoeken. Primetime heeft hun team uitgebreid. Daarnaast is er ook het een en ander op de Universiteit veranderd.” In het begin liep het even stroef. “Toch heb ik geen moment gedacht dat de open dag in duigen zou vallen. Ik weet namelijk dat Primetime net zo lang doorgaat tot het gewenste resultaat is bereikt.” Daar maakt Patrick zich trouwens nooit zorgen om: “het vertrouwen in Primetime is groot, ik weet dat het áltijd goed komt.”

Weddenschap

“Humor hoort bij een goede samenwerking”, aldus Patrick. Daar ontbreekt het dan ook niet aan! “Voor een onthulling moest er een doek van vijf meter gespannen worden. Ik durfde te wedden dat het doek nét geen vijf meter was. Maar de projectleider van Primetime hield voet bij stuk.” Na een professionele meting bleek het doek inderdaad 50 centimeter te kort te zijn. “En wat denk je, de volgende dag werd er een klein presentje geleverd met de vriendelijke groeten van Primetime. Het is een leverancier die werkelijk al zijn afspraken nakomt, dat blijkt maar weer!”

Samenwerking

“We zijn nog lang niet van Primetime af, ze zijn tenslotte onze vaste partner”, grapt Patrick. Maar dat is ook niet wat Patrick wil. “Er staat nog een mooie opening van het Maria Montessorigebouw in mei 2022 op de planning. Daar treffen we nu al de voorbereidingen voor met Primetime.”