Joris | Projectleider - Lichttechnicus / videotechnicus (50/50) - AM

"Vakidioot? Ik noem het liever passie voor mijn vak!”

Een echte technicus in hart en nieren, die zich niet graag in een hokje laat plaatsen. Dat is Joris. Elke dag stapt hij met veel plezier het kantoor binnen om ervoor te zorgen dat elke productie staat als een huis.

Joris, ooit begonnen bij Primetime als weekendhulp, werkt alweer 15 jaar bij het bedrijf. En heeft in al die jaren niet alleen het bedrijf zien ontwikkelen, maar ook zichzelf. Met een achtergrond in elektrotechniek en de vele jaren ervaring in het vak heeft hij alles in huis om de klus te klaren.

Joris

Breed inzetbaar

Dat Joris breed inzetbaar is, merk je wel aan zijn dagen. Die zien er altijd anders uit. “Het ene moment werk ik een offerte uit, het andere moment zorg ik voor een technische tekening of mooie 3D render van het concept, inclusief lichtplan”. En even later staat hij op een productie de crew aan te sturen of het geluid te mixen. “Ik ben van voor tot achter bij een project betrokken. Dat vind ik heerlijk en ik geloof niet dat ik dat ergens anders ook kan vinden.”

Vakidioot

De filosofie van Primetime is zoveel mogelijk in eigen beheer doen. Dat vraagt ook wat van medewerkers. Blijven ontwikkelen, learning by doing en de lat steeds hoger leggen. Die mentaliteit past goed bij Joris. “Als ik op tv naar een programma kijk, check ik altijd de lampen die gebruikt worden. Ik kan ze ook allemaal benoemen. Mensen noemen me wel eens een vakidioot. Ik noem het liever gepassioneerd over mijn vak!”

Aanpoten

Het is vaak hollen of stilstaan. Daar moet je wel tegen kunnen. De afgelopen paar maanden heeft Primetime extreem veel grote producties verzorgd. “Echt bizar gewoon, en dat dan met elkaar gewoon cheffen, dat is bewonderenswaardig. Gelukkig hebben we een team staan die voor elkaar door het vuur gaat en ervoor zorgt dat het gewoon lukt.”

Brabantse mentaliteit

“We zetten met elkaar fantastische producties neer waarbij we de de klant op alle vlakken ontzorgen. Hoe tof is het om ‘s ochtends een lege hal binnen te lopen die aan het eind van de dag volledig is ingericht.” Dat gevoel van samenhorigheid en samen de schouders eronder zetten komt volgens Joris door de fijne Brabantse mentaliteit. Warm, gezellig maar ook gewoon nuchter en gas erop!

Werken bij Primetime?