Wietse | Tentenbouwer

“Met een tent verander je het hele plaatje”

Wietse, 40 jaar, vind je buiten het werk het liefst op het water of op het rugbyveld. Sinds 2017 is hij werkzaam bij Primetime als tentenbouwer. Wat hij het mooiste aan z’n werk vindt? Als een tent echt zorgt voor een totaal andere beleving van de locatie!

Als vaste kracht bij een uitzendbureau voor evenementen kwam Wietse in aanraking met Primetime. Het viel hem gelijk op dat het een leuke club met een gezellige sfeer was. Na een goed gesprek en een kop koffie kwam hij in vaste dienst. Als tentenbouwer, maar Wietse doet ook het CE transport en is niet vies van rigging, techniek en het verzorgen van de aankleding. Kortom; voor alles in en om de tent moet je bij Wietse zijn.

Wietse

Logica

“Een tent bouwen is niet moeilijk als je de logica er eenmaal van begrijpt.” Dat is voor Wietse geen probleem, zeker met zijn achtergrond in de zeilmakerij. Het is wel stevig aanpakken, want een tent weegt tussen de 35-160 kilo. “Gelukkig worden de tenten goed opgevouwen, zo weten we altijd dat deze goed ligt. Dat scheelt een hoop gesjouw.”

Een stapje extra zetten

Een gemiddelde dag voor Wietse begint op kantoor waar de vrachtwagen klaar staat voor transport. Nog een laatste check of alles gepakt en geladen is en dan op weg naar de locatie. Soms gaat Wietse alleen op pad, soms met collega’s. “Ik ben handig dus kan het vaak alleen, maar zeker als het grotere of gekoppelde tenten zijn, is het fijn om het samen te doen.” Op locatie worden de spullen uitgeladen, de tent opgebouwd en eventueel voorzien van geluid, verlichting, meubels en aankleding. “En dan zetten we altijd dat stapje extra! Staat alles recht, is alles echt schoon, is de afwerking conform onze kwaliteitsstandaard?”

Uniek plaatje

Leuk en afwisselend werk, zo omschrijft Wietse zijn baan. “Ik kom op zoveel verschillende plekken. Van een bruiloft in de middle of nowhere tot een bedrijfshal.” En met een tent kan een uniek plaatje worden opgetekend. “Je kunt er toffe vormen van maken en die aanpassen aan de situatie. Daarnaast zijn zeker stretchtenten heel sfeervol.” Het inzetten van tenten creëert een bijzondere beleving. Waarbij bestaande locaties opeens een heel andere sfeer uitstralen.

Afwisseling

Wietse heeft het naar z’n zin bij Primetime. “Elk project is anders. Je komt op de tofste plekken, ontmoet leuke mensen en bouwt aan hele mooie klussen.” Zeker omdat de dienstverlening van Primetime zo breed is – decoratie, styling, techniek – zijn er veel verschillende mogelijkheden.
En Wietse… die is al weer op weg naar de volgende klus.

Werken bij Primetime?