Fons | Magazijnmeester

“Een kop koffie drinken bleek een sollicitatiegesprek”

20 jaar werkte Fons in de automobielindustrie, maar een gezellige kop koffie werd een sollicitatiegesprek, waarna hij als Magazijnmeester aan de slag ging bij Primetime. En van die kop koffie heeft Fons nog geen seconde spijt gehad.

Na 20 jaar een nieuw avontuur aangaan, is natuurlijk best spannend. Want brengt het wel wat je ervan had verwacht? Kun je zelf verwachtingen waarmaken? Inmiddels werkt Fons alweer sinds 2018 bij Primetime en kijkt hij trots terug op deze stap. “Ik ga elke dag met ontzettend veel plezier naar mijn werk”.

Fons

Aansturen

Als Magazijnmeester stuurt Fons een team van zeven collega’s aan – op de piekmoment kan dit rustig verdubbelen. Hij is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de loods. En het beheren van alle materialen. Dat zijn er veel! Primetime heeft twee grote loodsen met 26 stellingen van maar liefst 7 meter hoog. “Als het goed is, zijn de meeste stellingen leeg, want zijn materialen in gebruik op productie”. Fons bewaakt de kwaliteit en de goede conditie van alles. Daar hoort ook de schoonmaak bij.

Passen en meten

De dag begint met een lekker bakkie en even bijkletsen met collega’s. Daarna is het mouwen opstropen en aan de bak. “We zorgen ervoor dat de juiste spullen in de juiste trailer worden geladen.” En dat is nog wel een puzzel. Vaak moeten pakketten worden samengesteld uit verschillende materialen – het is echt maatwerk – en denkt Fons na over hoe de spullen in de trailer moeten. “Je hebt beperkte ruimte en het moet er wel allemaal in, daarbij denk ik ook na over de productie zelf. Wat is handig om als eerste uit te laden?”

Hard werken, veel lachen én dansen

Energie krijgt Fons van het samenwerken met collega’s. Stuk voor stuk positieve en gemotiveerde mensen die allemaal op dezelfde manier in de wedstrijd zitten. “Iedereen wil het goed doen, lekker aanpakken en het samen fixen.” En daarbij is er alle ruimte en vrijheid om het op je eigen manier in te vullen. Hard werken hoort erbij maar er wordt ook veel gelachen. Zo ontstaan er regelmatig spontane feestjes in de loods als collega’s de DJ tafel uit de stelling pakken. “Dat is echt genieten! Ik houd van die spontaniteit en de klik die de collega’s onderling hebben.”

Foutloos

Het magazijn heeft zich onder leiding van Fons flink ontwikkeld. Zo is de efficiëntie en de nauwkeurigheid omhoog gegaan. “Dat betekent dat we zo goed als foutloos werken. Heel fijn, zeker als je je realiseert dat één gemist item in de trailer een productie stil kan leggen.” Wat Fons betreft gaat Primetime dan ook lekker verder op deze koers, met mooie projecten en tevreden klanten.

Werken bij Primetime?